לתרומה מכל הלב | |
עמותת שישה צבעים מופעלת ע"י מתנדבים ומתרומות בלבד. |
|
|
לעמותת שישה צבעים דרושים מתנדבים ומתנדבות לפעילות קהילתית ולשירות לאומי |
GayIndex מדריך העסקים הגאים |
|
הופיע במקור בדף קבוצת "מצעד הגאווה עוצר לדקה" בפייסבוק
אמש התקיימה ישיבה שניה תחת הכותרת "התנעת אירועי הגאווה", ובמהלכה יניב ויצמן, חבר מועצת העיר ויועצו של ראש העיר לענייני הקהילה, מסר שמצעד הגאווה יחזור למסלולו המקורי והמרכזי כבשנים עברו, והיתה הסכמה שהוא יסתיים בגן העצמאות, ומשם הצועדים יוכלו להמשיך למסיבה בים.
הישיבה התקיימה במרכז הגאה ואליה הגיעו יותר מ20 נציגי אירגונים והתארגנויות קהילתיות, כמחצית מהנוכחים בישיבה הקודמת, בלטו בהעדרם נציגי האגודה, ועוד אירגונים קהילתיים. במהלך הישיבה העלה יואב גולדרינג, חבר מועצת העיר, את נושא המסלול של המצעד ואת החשיבות של ארגונו העצמי על ידי הקהילה ומסגורו הפוליטי הנחוש לאור ההתקפות והצורך להלחם בהומופוביה, הטרנסופוביה, הלסבופוביה. יניב ויצמן, אמר שמסתמן כי השנה המצעד יחזור למסלול של כיכר רבין, אבן גבירול, ארלוזורוב, עד הירקון. היתה הסכמה שמצעד יסתיים בגן העצמאות במטרה להעלות את מעמדו כגן קהילתי (בין אם כסמל היסטורי, לדבריו של ויצמן, ובין אם כאמירה נגד הרדיפה העירונית, על פי גולדרינג).
גולדרינג המשיך והציע להחזיר את מצעד הגאווה עצמו לידיים של הקהילה. לטענתו של ויצמן, העיריה היא זו שהצילה את המצעד וחלק מהנוכחים הביעו דאגה לקושי תקציבי, אותו קושי שהכניס את האגודה לחובות. יצויין כי חלק נכבד מהסכום שמוציאה העירייה על המצעד מוקדש לאבטחה. זאת, למרות שבג"צ אשר נדרש לסוגיה לפני שנים ספורות קבע כי המשטרה מחוייבת להסיר מכשולים של משאבים במימוש חופש הביטוי וההפגנה.
כשעלתה השאלה מי מהנוכחים בחדר רוצה לברר את הנושא של הפקה קהילתית של המצעד, ברוך אורן, התנדב לקחת על עצמו את ההפקה, כי לדעתו ההחלטה של בג"צ ב2005 היא נקודת מהפך, לדבריו המשטרה מחוייבת להתמודד עם עלות האבטחה כאשר המצעד מוגדר כאירוע פוליטי. כאשר האירוע מוגדר כאירוע עירוני, שאינו פוליטי, העיריה מחוייבת לשאת בעלות. ברוך הוסיף שעם זאת המשטרה מעדיפה לעבוד מול העיריה.
יובל אגרט, מנהל המרכז הגאה, טען לעומתם, "במספרים מעל 10,000 איש, זה כבר לא תקף".
בתגובה אמר יניב ויצמן שהוא חושב שזה רעיון נהדר, ובתור איש שיווק, זה יצור ספין לגבי המצעד הנוכחי. חלק הביעו חשש שאם הקהילה תארגן את המצעד, העיריה תבטל את תמיכתה הכספית. ולא תתן חסות כלשהי. לדבריו של יואב גולדרינג, התקציב למצעד ולאירועי הגאווה כבר אושר במועצת העיר. ויצמן אמר שלעיריה בפירוש יש אג'נדה לקדם את נושא הלהט"ב.
לגבי בקשה שעלתה לגבי אפשרות להעביר את המצעד לערב חמישי, בגלל החום הרב ביוני, אמר וויצמן כי פורום האירגונים בשנה שעברה קבע כי הרעיון אינו מוצלח בגלל שאנשים עובדים.
כמחצית מהישיבה נסבה סביב אירועי הgay village - אירועי שבוע הגאווה בגן מאיר, אותו הציע יניב ויצמן לנוכחים, וביקש מהם להעלות רעיונות לשבוע הפעילויות. מפיקת אירועי מאה שנות גאווה בתל-אביב, לירון גליקמן, מטעם חברת מוסדות חינוך, הציעה לתת לכל יום בשבוע הגאווה נושא שמתאים לאחד מצבעי הקשת, וליצור יום פעילות שקשור לפירוש הצבע. כאשר אדום מסמל חיים, כתום מסמל ריפוי, צהוב -שמש, ירוק - טבע, כחול - הרמוניה, והצבע הסגול מסמל נשמה.
מספר משתתפים הביע מורת רוח מהשם gay village, והוצעו שמות חילופיים. אחד מהפעילים הטרנסג'נדרים אמר שהוא לא מרגיש נוח לארגן פעילות לטרנסג'נדרים תחת הכותרת gay village. לעומתו טען פעיל טרנסג'נדר אחר שמבחינתו השם כולל את כל הקהילה. אבי סופר דיבר על החשיבות של השם gay village כמשהו מוכר שימשוך תיירות גאה לתל-אביב במהלך שבוע הגאווה, ויניב ויצמן הוסיף שהשם זמני, ושאין טעם לקבוע שם בשלב כל-כך מוקדם של התכנון.
הנוכחים הדגישו את החשיבות בפניה לקהלי יעד רבים וחלקים שונים בקהילה, ודיברו על הצורך בעירבוב קהילתי במהלך האירועים, ליצור אירועים שמתאימים לכמה חלקים שונים של הקהילה. היה רעיון ליצור דוכני אירגונים שיפעלו במשך כל השבוע, בתגובה לטענתה של שירי אייזנר, שאירגונים קטנים כדוגמת פאנורמה אין להם את המשאבים לתפעל דוכן במשך שבוע שלם, אמר וויצמן כי הוא בעצמו יתנדב לעמוד בדוכן הביסקסואלי.